Polnjene paprike
Nakupovalni listek za testo 50 g moke 50 g mandljeve moke 50 g sladkorja 1 g cimeta 1 g soli 50 g masla Dostikrat ne veste, kaj bi lahko pripravili za kosilo, da bi bilo hitro in zdravo obenem? Potem je tale recept pravi za vas.
Prvi korak: priprava paprik Paprike operete in očistite na enak način, kot bi jih pripravljali za polnjene paprike z mesom (torej jih pustite cele, očistite jih semen). Pustite, da se osušijo, vmes pa pripravite nadev (pokrove paprik lahko zavržete, saj jih ne boste potrebovali). Drugi korak: priprava nadeva Olupite krompir in korenje ter vse narežite na kocke ter skuhajte do mehkega. Vodo solite. Kuhan krompir in korenje zmečkajte kot za pire krompir, dodajte dve žlici kisle smetane, pest sira in po želji začinite s peteršiljem, koriandrom, čilijem, poprom… |
Naslednjič kuhajte in uživajte brezplačno!S sklenitvijo dopolnilnega preko našega portala dobite: |
Tretji korak: Polnjenje paprik
Z maso napolnite paprike, ki jih eno zraven druge zložite v pekač, v katerega ste nalili 3dcl jušne osnove ali pa 3 dcl paradižnikove mezge. Paprik ne pokrivate!
Pecite približno 30 minut na 180 stopinjah (toliko, da se paprike zmehčajo do vaše željene trdote).
NAMIG: Mi imamo radi, da se okus paprik ohrani ter da še malo »pohrusta«, tako da jih pečemo manj časa, le toliko, da se krompir na vrhu malo zapeče.
Četrti korak: Na krožnik
Za eno osebo bosta ponavadi dovvolj dve papriki, izvrstno pa zraven pridejo goveji trakci v golažu. Nalijte si še kozarec vina in odmislite skrbi tega dneva. Dober tek!
Z maso napolnite paprike, ki jih eno zraven druge zložite v pekač, v katerega ste nalili 3dcl jušne osnove ali pa 3 dcl paradižnikove mezge. Paprik ne pokrivate!
Pecite približno 30 minut na 180 stopinjah (toliko, da se paprike zmehčajo do vaše željene trdote).
NAMIG: Mi imamo radi, da se okus paprik ohrani ter da še malo »pohrusta«, tako da jih pečemo manj časa, le toliko, da se krompir na vrhu malo zapeče.
Četrti korak: Na krožnik
Za eno osebo bosta ponavadi dovvolj dve papriki, izvrstno pa zraven pridejo goveji trakci v golažu. Nalijte si še kozarec vina in odmislite skrbi tega dneva. Dober tek!