Piščančji zvitki s pršutom in sirom v pečici, rumena kolerabica v omaki s pire krompirjem
Nakupovalni listek
Ste za Cordon Bleu? Kaj pa če bi ga tokrat pripravili kar sami in pred svojo družino in prijatelji izpadli kot profesionalni kuharski mojster? Lažje je, kot si mislite, končni izdelek pa je mnogo bolj slasten (ne morem poudariti, kakšna razlika je, z naše mize je vseh piščančjih zavitkov zmanjkalo v le nekaj minutah!).
Prvi korak: Priprava marinade Za pripravo marinade potrebujemo sok ene limone, ki ga premešamo s približno 3 žlicami olivnega olja ter dvema žlicama sojine omake (namig: sojino omako lahko zamenjate s kakšno pekočo omako, omako za žar ali drugo – vam slastno – omako; nič ne bo narobe, če omako izpustite, vendar pa poskrbite, da potem dodate malo več limone in olja ali pa preprosto nekaj žlic vode, da bo marinade res dovolj za vse zrezke). Sama zrezke vedno mariniram par ur, saj tako dobijo slasten kiselkast okus. Ta okus navadno dodajamo na že pečene zrezke, z mariniranjem pa za to poskrbimo že prej. POMEMBNO: zrezkov v tem koraku NE solimo, saj je slan že pršut in sir ter parmezan. Marinadi lahko po želji dodamo še različne začimbe: baziliko, čili, kurkumo, česen v prahu, poper … Skoraj vse je dovoljeno. |
Naslednjič kuhajte in uživajte brezplačno!S sklenitvijo dopolnilnega preko našega portala dobite: |
Drugi korak: Priprava piščanca
V tem koraku zmešamo približno 4 pesti drobtin (lahko so navadne bele, pirine, polnozrnate, lahko dodate tudi malo sezama) + 2 pesti parmezana in v »zmesi« dobro povaljamo zrezke, ki so se predhodno marinirali.
V tem koraku zmešamo približno 4 pesti drobtin (lahko so navadne bele, pirine, polnozrnate, lahko dodate tudi malo sezama) + 2 pesti parmezana in v »zmesi« dobro povaljamo zrezke, ki so se predhodno marinirali.
Tretji korak: Napolnimo ga!
Zrezki so pripravljeni, zato na vsakega položimo rezino pršuta, rezino sira in zrolamo v zvitek. Zvitki ne potrebujejo zobotrebcev, le pazite, da so obrnjeni s spodnjo stranjo navzdol.
Zrezki so pripravljeni, zato na vsakega položimo rezino pršuta, rezino sira in zrolamo v zvitek. Zvitki ne potrebujejo zobotrebcev, le pazite, da so obrnjeni s spodnjo stranjo navzdol.
Pečemo jih pribl 30 minut na 180 stopinjah oz do zlato rjave barve – da, prav ste prebrali, zrezke ne cvremo v ogromnih količinah olja, ampak jih spečemo na peki papirju v pečici. Ne skrbite, če vam sir med peko malo steče iz zrezkov, še vedno bodo slastni (izgledali pa bodo še bolj mamljivi).
Četrti korak: Kolerabica in pire krompir
Kolerabo olupimo, narežemo na male kocke in kuhamo v slani vodi približno 20 minut. Odcedimo in prepražimo na čebuli ter zalijemo z vodo (količina vode je odvisna od količine omake, ki jo želite). Ko voda prevre, dodate 2 žlici moke in smetano za kuhanje (lahko tudi kislo smetano) ter kuhate še kakšno minutko.
Kolerabo olupimo, narežemo na male kocke in kuhamo v slani vodi približno 20 minut. Odcedimo in prepražimo na čebuli ter zalijemo z vodo (količina vode je odvisna od količine omake, ki jo želite). Ko voda prevre, dodate 2 žlici moke in smetano za kuhanje (lahko tudi kislo smetano) ter kuhate še kakšno minutko.
Peti korak: Priprava krompirjevega pireja
Tu ni posebne znanosti, pripravite si ga na način, ki vam je najljubši. Naš primer: pire pripravite tako, da krompir olupite, skuhate v slani vodi, odcedite, dodate 1dcl mleka ter 2 žlički masla. Vse skupaj potlačite in postrežete.
Tu ni posebne znanosti, pripravite si ga na način, ki vam je najljubši. Naš primer: pire pripravite tako, da krompir olupite, skuhate v slani vodi, odcedite, dodate 1dcl mleka ter 2 žlički masla. Vse skupaj potlačite in postrežete.
Končni korak
2 žlici krompirja, 1-2 polnjena piščanjčja zavitka in zajetna zajemalka koleravice v omaki in že zrete v krožnik, kateremu se boste težko dolgo upirali. K obroku postrezite belo vino, da naredite kosilo bolj svečano oz. da boste še bolj uživali. Zavitki so kar slani, zato bo vino še toliko bolj pasalo!
2 žlici krompirja, 1-2 polnjena piščanjčja zavitka in zajetna zajemalka koleravice v omaki in že zrete v krožnik, kateremu se boste težko dolgo upirali. K obroku postrezite belo vino, da naredite kosilo bolj svečano oz. da boste še bolj uživali. Zavitki so kar slani, zato bo vino še toliko bolj pasalo!
Za vas je kuhala: Katja Smrtnik
Ker je izkoristila našo akcijo, je bil zanj strošek kuhanja brezplačen ter strošek razgibanega doživetja zelo nizek -
Ker je izkoristila našo akcijo, je bil zanj strošek kuhanja brezplačen ter strošek razgibanega doživetja zelo nizek -