Mehiške papričine tortilje
Nakupovalni listek 4 – 5 rdečih paprik
300g piščančjega mletega mesa 1/2 čebule Strok česna 1 mala pločevinka koruze 1 pločevinka rdečega fižola 1 paradižnik 80g ribanega sira Sol Olivno olje Začimbe (čili, koriander, peteršilj) 3dcl jušne piščančje osnove Mešanica okusov - meso, zelenjava ter obilica začimb. Kdo ne bi maral mehiške kuhinje? Še posebej, če se da recept narediti bolj zdrav in zamenjati tortilje s paprikami. Tako dobimo polnjene paprike na mehiški način. Slastne bodo!
Prvi korak: Priprava paprik Paprike razpolovimo in očistimo. Pustimo, da se osušijo, mi pa medtem že gremo na drugi korak. Drugi korak: priprava nadeva za paprike Na olivnem olju prepražite čebulo in dodajte česen. Počasi dodajajte meso in ga pražite do lepe, rjave barve. Dodajte fižol, koruzo in narezan paradižnik. Vse skupaj začinite NAMIG: Mi smo uporabili kar konkretno dozo čilija, saj obožujemo pekočo hrano. Vi ga zlahka izpustite, ali pa zamenjate za sladko papriko. |
Naslednjič kuhajte in uživajte brezplačno!S sklenitvijo dopolnilnega preko našega portala dobite: |
Tretji korak: Polnjenje paprik
Z maso napolnite paprike, ki jih eno zraven druge zložite v pekač, v katerega ste nalili 3dcl jušne osnove.
Pokrite paprike pecite približno 20 minut na 180 stopnjah, na koncu pa nastavite pečico na 200 stopinj, odkrijte paprike, posujte s sirom in dodobra zapecite. Zraven se odlično poda pire krompir, mi pa smo dodali še ocvrto cvetačo.
Z maso napolnite paprike, ki jih eno zraven druge zložite v pekač, v katerega ste nalili 3dcl jušne osnove.
Pokrite paprike pecite približno 20 minut na 180 stopnjah, na koncu pa nastavite pečico na 200 stopinj, odkrijte paprike, posujte s sirom in dodobra zapecite. Zraven se odlično poda pire krompir, mi pa smo dodali še ocvrto cvetačo.
Končni korak: Na krožnik!
Za povprečno porcijo zadostujeta dve polnjeni papriki, dodajte pire krompir in ocvrto cvetačo. Seveda pa priložite še čili, za vse tiste, ki imajo radi še bolj pikantno. Dober tek!
Za povprečno porcijo zadostujeta dve polnjeni papriki, dodajte pire krompir in ocvrto cvetačo. Seveda pa priložite še čili, za vse tiste, ki imajo radi še bolj pikantno. Dober tek!