Makaronova "pospravi hladilnik" solata z limoninim panga filejem
Nakupovalni listek
Pri nas se pri kuhi makaronov velikokrat zgodi, da so oči prevelike in se jih posledično skuha preveč. Seveda jih lahko pojemo še isti dan pri večerji, ali pa jih shranimo v hladilnik in naslednji dan na okusen način (dobesedno) »recikliramo«. Ob tem imamo tudi idealno priložnost, da malo »pospravimo« shrambo in hladilnik, saj v solato paše najrazličnejša zelenjava, nam pa najbolj paše kombinacija spodaj naštetih. Zraven tekne riba, super pa se obnese na piknikih in zunanjih praznovanjih, saj dlje kot stoji in čaka v hladilniku, bolj slastna je. Kar je pri tej solati zanimivo je, da ne vsebuje majoneze, tudi jogurt je lahko od najbolj mastnega do zelo pustega, če pa bele makarone nadomestite še s polnozrnatimi ali pirinimi pa že skoraj ni bolj zdravega kosila.
Prvi korak: Skuhajte makarone Makarone skuhajte po navodilih na embalaži, v osoljeni vodi, v katero dodajte dve žlici olivnega olja. Skuhane odcedite in ohladite (lahko jih skuhate že dan vnaprej ali pa uporabite morebitne ostanke včerajšnjega kosila). |
Naslednjič kuhajte in uživajte brezplačno!S sklenitvijo dopolnilnega preko našega portala dobite: |
Drugi korak: Pospravite hladilnik oziroma narežite zelenjavo
Med tem, ko se makaroni ohlajajo, narežite kumarice in češnjev paradižnik nato pa vse skupaj s koruzo dodajte makaronom. V posodici zmešajte gorčico, 5 žlic jogurta, kis in začimbe. Prelijte preko makaronov in dodajte še preostanek jogurta. Premešajte (po želji dodajte še kis, gorčico, jogurt in začimbe) ter po vrhu nadrobite feto sir. Solato lahko jeste takoj, še boljša pa je, če kakšni dve uri »odsedi« v hladilniku.
Med tem, ko se makaroni ohlajajo, narežite kumarice in češnjev paradižnik nato pa vse skupaj s koruzo dodajte makaronom. V posodici zmešajte gorčico, 5 žlic jogurta, kis in začimbe. Prelijte preko makaronov in dodajte še preostanek jogurta. Premešajte (po želji dodajte še kis, gorčico, jogurt in začimbe) ter po vrhu nadrobite feto sir. Solato lahko jeste takoj, še boljša pa je, če kakšni dve uri »odsedi« v hladilniku.
Tretji korak: Limonini panga fileji
Limono operite in narežite na rezine. Fileje položite na alu folijo, nanje položite rezine limone, pokapajte z olivnim oljem in začinite. Pečico segrejte na 180 stopinj C, ribe neprodušno pokrijte s folijo in pecite od 15-20 minut na 180 stopinjah C.
Limono operite in narežite na rezine. Fileje položite na alu folijo, nanje položite rezine limone, pokapajte z olivnim oljem in začinite. Pečico segrejte na 180 stopinj C, ribe neprodušno pokrijte s folijo in pecite od 15-20 minut na 180 stopinjah C.
Končni korak: Na krožnik!
Položite en panga file ter zajetno zajemalko makaronovo solate na krožnik. Prileže se dobro ob vinu, ob bolj toplih sončnih dneh pa smo videli jedce zraven piti tudi pivo. Vse gre zraven, pri tako univerzalni jedi! Igrate se lahko tudi zabavno igrico, stavite lahko, kako dolgo bo makaronova solata zdržala v hladilniku, po tem ko boste končali kosilo (ker se je ponavadi skuha preveč). Namig: ponavadi zmaga tisti, ki svoj denar stavi na najmanj časa, tako slastna je! :)
Položite en panga file ter zajetno zajemalko makaronovo solate na krožnik. Prileže se dobro ob vinu, ob bolj toplih sončnih dneh pa smo videli jedce zraven piti tudi pivo. Vse gre zraven, pri tako univerzalni jedi! Igrate se lahko tudi zabavno igrico, stavite lahko, kako dolgo bo makaronova solata zdržala v hladilniku, po tem ko boste končali kosilo (ker se je ponavadi skuha preveč). Namig: ponavadi zmaga tisti, ki svoj denar stavi na najmanj časa, tako slastna je! :)