Jabolčni zavitek z domačim pirinim testom
Nakupovalni listek 350g pirine moke
200ml mlačne vode Ščep soli 2 žlici limoninega soka 2 žlici olivnega olja + 2 za premaz 15 manjših jabolk cimet Ste tudi vi odraščali ob domačem "štrudlu"? Vas je premamil svež vonj vsako nedeljo in se niste mogli upreti stalnim obiskom v kuhinjo in si vsakič privoščili "samo še en košček"? Vsemu temu dodajte še malo zdravja, navadno moko zamenjajte za pirino, ne dodajajte sladkorja v maso, ven pa dobite še vedno enako slasten nedeljski priboljšek! Kaj bi želeli boljšega? Aja, razen dejstva, da ste sami naredili domače listnato testo. Iz pirine moke!
Prvi korak: Priprava domačega pirinega listnatega testa Presejete moko ter dodate ščepec soli (mi smo uporabili 100% pirino moko, lahko pa jo zmešate s polnozrnato oziroma uporabite navadno belo). Odmerite 200ml mlačne vode, dodate 2 žlici olja ter 2 žlici limoninega soka ter zamesite mehko testo - testo mora ostati malenkost lepljivo, a mehko na otip. Premažete ga z olivnim oljem in pustite počivati vsaj pol ure. POMEMBNO: testo nujno prekrijte s prozorno folijo, drugače se bo naredila skorjica in ga ne boste mogli lepo razvleči. |
Naslednjič kuhajte in uživajte brezplačno!S sklenitvijo dopolnilnega preko našega portala dobite: |
Drugi korak: priprava jabolk
Ta čas olupite in naribate jabolka ter jih potresete s cimetom (mi sladkorja nismo uporabili, saj smo imeli domača, sladka jabolka – po želji pa lahko dodate sladkor).
Ta čas olupite in naribate jabolka ter jih potresete s cimetom (mi sladkorja nismo uporabili, saj smo imeli domača, sladka jabolka – po želji pa lahko dodate sladkor).
Tretji korak: vlečeno testo
Testo razvaljate ter z rokami razvlečete do želene velikosti in potresete z jabolki (lahko dodate še skuto, rozine, orehe, drugo sadje..). Previdno zvijete, premažete z enim jajcem ter pečete 1 uro pri 180 stopinjah. Jajce lahko tudi izpustite in zavitke po pol ure peke premažete z mlekom.
Testo razvaljate ter z rokami razvlečete do želene velikosti in potresete z jabolki (lahko dodate še skuto, rozine, orehe, drugo sadje..). Previdno zvijete, premažete z enim jajcem ter pečete 1 uro pri 180 stopinjah. Jajce lahko tudi izpustite in zavitke po pol ure peke premažete z mlekom.
Končni korak
Pečen zavitek pokrijete z vlažno krpo, da se naredi lepa mehka skorjica. Ohlajenega narežete in potresete s sladkorjem v prahu, kokosom, čokolado, lahko ga prelijete z vaniljevim pudingom… Opcij je nešteto, dober pa je tudi čisto »natur«.
Pečen zavitek pokrijete z vlažno krpo, da se naredi lepa mehka skorjica. Ohlajenega narežete in potresete s sladkorjem v prahu, kokosom, čokolado, lahko ga prelijete z vaniljevim pudingom… Opcij je nešteto, dober pa je tudi čisto »natur«.