Jabolčna pita gospodičen Tatin
Nakupovalni listek
Recept za vse ljubitelje sadnih, tradicionalnih slaščic. Jabolčna pita! Zadovoljila bo vse sladokusce, zadišala pa bo tudi tistim, ki raje posegate po sadju. Vsekakor pa je obvezna oprema za klepet ob kavi ali čaju!
Prvi korak: Priprava testa V skledi zmešajte moko, sladkor in sol. Dodajte na koščke narezano maslo in zgnetite v drobtine. Postopno dodajajte žlice mrzle vode in gnetite dokler se sestavine ne povežejo v koherentno testo. Testo postavite na hladno. Pečico segrejte na 190 °C. |
Naslednjič kuhajte in uživajte brezplačno!S sklenitvijo dopolnilnega preko našega portala dobite: |
Drugi korak: Čas je za nadev
Jabolka olupite, odstranite peščevje in razrežite na osmine. V skledi jih premečite s 50 g sladkorja in po želji še s cimetom. Pekač za pite (premera 26 cm) premažete s 30 g zmehčanega masla. 40 g sladkorja potresite po dnu pekača ter čez razporedite polovico jabolk. Poškropite s polovico (40 g) stopljenega masla. Dodajte preostala jabolka in preostalo stopljeno maslo (40 g) ter na koncu potresite s 40 g sladkorja.
Jabolka olupite, odstranite peščevje in razrežite na osmine. V skledi jih premečite s 50 g sladkorja in po želji še s cimetom. Pekač za pite (premera 26 cm) premažete s 30 g zmehčanega masla. 40 g sladkorja potresite po dnu pekača ter čez razporedite polovico jabolk. Poškropite s polovico (40 g) stopljenega masla. Dodajte preostala jabolka in preostalo stopljeno maslo (40 g) ter na koncu potresite s 40 g sladkorja.
Tretji korak: Pecite!
Testo razvaljajte na velikost pekača (lahko tudi malo večjo površino), pokrijte z njim jabolka in zapognite ob robu pekača. V testo zarežite 4-5 lukenj, da lahko izhaja para ob peki.
Pecite 45-60 minut (ob robu se mora pojaviti sok v barvi karameliziranega sladkorja). Ob robu pekača potegnite z nožem, pokrijte s krožnikom/pladnjem in pito zvrnite iz pekača.
Testo razvaljajte na velikost pekača (lahko tudi malo večjo površino), pokrijte z njim jabolka in zapognite ob robu pekača. V testo zarežite 4-5 lukenj, da lahko izhaja para ob peki.
Pecite 45-60 minut (ob robu se mora pojaviti sok v barvi karameliziranega sladkorja). Ob robu pekača potegnite z nožem, pokrijte s krožnikom/pladnjem in pito zvrnite iz pekača.
Končni korak: Serviranje
Ko se pita rahlo ohladi, jo razrezite na trikotne kose, položite na krožnik ter postrezite s creme fraiche ali stepeno sladko smetano. Odvisno, koliko sladkega bi se radi privoščili. Uživajte!
Ko se pita rahlo ohladi, jo razrezite na trikotne kose, položite na krožnik ter postrezite s creme fraiche ali stepeno sladko smetano. Odvisno, koliko sladkega bi se radi privoščili. Uživajte!