Domači hamburger s sirom in salso
Nakupovalni listek
Le kdo ne obožuje hamburgerjev? Zakaj pa jih ne bi pripravili kar doma? Sestavine bodo sveže, točno po vaših željah, tople v vaših ustih, vse skupaj pa bo zelo zabavno. In verjemite, v celotnem procesu se vam bodo cedile sline! Mi smo komaj počakali, da so bili končani, ko pa so bili, jih je zmanjkalo v manj kot 2 minutah.
Prvi korak: Priprava salse Salsa bo poskrbela za pravi okus hamburgerja, hkrati pa bo prinesla še tisto dodatno sočnost, ki bo naredila vaše hamburgerje še rahlo bolj poželjive. Priprava je zelo enostavna. Vzemite manjšo posodo, vanjo dajte 4 žličke majoneze, 1 žličko gorčice, 1-2 žlički kisle smetane, 1-2 žlički slavne paradižnikove omake ter poprajte (po vašem okusu). Razmerje med sestavinami je načeloma prepuščeno vam, če imate zelo radi gorčico, seveda dodajte več gorčice! Omako lahko izboljšate z žličko konjaka, dodatno začinite pa s pekočo čili omako. Na koncu vse skupaj premešajte z žlico in voila, salsa je pripravljena! POMEMBNO: salse ne solite, saj je soli dovolj že v samih sestavinah, dodana pa bo tudi kasneje, v samo meso. |
Naslednjič kuhajte in uživajte brezplačno!S sklenitvijo dopolnilnega preko našega portala dobite: |
Drugi korak: Dodatki
Na vrsto prihaja drugi najpomembnejši del priprave vaših domačih hamburgerjev. Dodatki, ki bodo v njem, poleg omake (salse). Paradižnik, kumaro in rdečo čebulo narežite na tanke rezine, zeleno solato pa dobro operite, osušite in narežite na manjše trakove (da listi ne bodo povzročali problemov kasneje).
Na vrsto prihaja drugi najpomembnejši del priprave vaših domačih hamburgerjev. Dodatki, ki bodo v njem, poleg omake (salse). Paradižnik, kumaro in rdečo čebulo narežite na tanke rezine, zeleno solato pa dobro operite, osušite in narežite na manjše trakove (da listi ne bodo povzročali problemov kasneje).
Tretji korak: Zagrabite meso
V tem koraku pa nad osrednji del, pleskavico. Oblikujte veliko kroglo, jo rahlo sploščite, nato pa vanjo na vrhu naredite vdolbino. Vanjo dodajte 3-5 ščepov soli, poper. Drobno nasekljajte pol čebule ter 2-3 stroke česna. Namesto sekljanja jih lahko tudi zmiksate. Nasekljano čebulo in česen dodajte v vdolbino. Vse skupaj dobro pregnetite, da se meso premeša z ostalimi sestavinami, navzame okusa in da se začimbe dodobra vtrejo vanj. Na koncu oblikujte 8 enakih kroglic, jih sploščite in iz njih naredite srednje velike pleskavice.
V tem koraku pa nad osrednji del, pleskavico. Oblikujte veliko kroglo, jo rahlo sploščite, nato pa vanjo na vrhu naredite vdolbino. Vanjo dodajte 3-5 ščepov soli, poper. Drobno nasekljajte pol čebule ter 2-3 stroke česna. Namesto sekljanja jih lahko tudi zmiksate. Nasekljano čebulo in česen dodajte v vdolbino. Vse skupaj dobro pregnetite, da se meso premeša z ostalimi sestavinami, navzame okusa in da se začimbe dodobra vtrejo vanj. Na koncu oblikujte 8 enakih kroglic, jih sploščite in iz njih naredite srednje velike pleskavice.
Četrti korak: Ne pozabimo na štručke
Da boste vaše hamburgerje pripeljali na naslednji nivo, dobro upoštevajte ta korak. Štručke prerežite na pol in jih popecite v razgreti ponvi (z notranjo stranjo navzdol). Da, tako enostavno je, naredi pa veliko razliko! Popecite jih toliko, da se naredi rjav rob ter da postane rahlo hrustljava.
Da boste vaše hamburgerje pripeljali na naslednji nivo, dobro upoštevajte ta korak. Štručke prerežite na pol in jih popecite v razgreti ponvi (z notranjo stranjo navzdol). Da, tako enostavno je, naredi pa veliko razliko! Popecite jih toliko, da se naredi rjav rob ter da postane rahlo hrustljava.
Peti korak: Popecite meso in sestavite
Pripravite si dovolj veliko teflonsko ponev za 4 pleskavice, jo dodobra segrejte (toliko, da se začne že rahlo kaditi iz nje) in vanjo postavite 4 pleskavice. Pecite cca 3 minute na eni strani in jih obrnite. Pecite kakšno minuto, nato pa na vsako pleskavico dajte 1-2 rezini sira (odvisno od velikosti rezin). Pecite še cca 3 minute na močnem ognju, da se pleskavice dobro zapečejo ter da se sir stopi.
Pripravite si dovolj veliko teflonsko ponev za 4 pleskavice, jo dodobra segrejte (toliko, da se začne že rahlo kaditi iz nje) in vanjo postavite 4 pleskavice. Pecite cca 3 minute na eni strani in jih obrnite. Pecite kakšno minuto, nato pa na vsako pleskavico dajte 1-2 rezini sira (odvisno od velikosti rezin). Pecite še cca 3 minute na močnem ognju, da se pleskavice dobro zapečejo ter da se sir stopi.
Medtem, ko se pleskavice pečejo pa se spravite nad štručke. Na zgornji in spodnji del štručke dajte po 1 žličko salse, nanjo položite solato, rezino paradižnika, kumare in čebule. Če imate radi pekoče, dodajte tudi čili. Tako, čaka vas le še zadnje dejanje, vzemite ponev s pleskavicami na katerih se je sir že privlačno stopil ter položite pleskavico na spodnji del štručke. Nanj postavite zgornji del in ste pripravljeni. Ker imate do tu že precej vznemirjen želodec, se zna zgoditi, da krožnika s hamburgerjem niti ne boste prinesli do mize. Zagrizite in uživajte!
POMEMBNO: ponve nič ne naoljite, saj meso vsebuje dovolj maščobe, da se ne bo prijemalo
POMEMBNO: ponve nič ne naoljite, saj meso vsebuje dovolj maščobe, da se ne bo prijemalo
Končni korak