sklenizavarovanje.si
  • Prijavnica
  • Zavarovanja
    • Dopolnilno zdravstveno
    • Zavarovanje za tezje bolezni
    • Avtomobilsko zavarovanje
  • O nas
  • Novice
    • Prometna nesreca
    • Triki za prihranek pri zavarovanjih

Domači hamburger s sirom in salso

Picture
Nakupovalni listek
Hamburger (8 hamburgerjev):
700g mletega govejega mesa
8 hamburger štručk (lahko tudi štručk s semeni, kajzeric ali žemelj)
1 večji paradižnik
1 kumara
Zelena solata
2 srednje veliki rdeči čebuli
2-3 stroki česna
sol, poper, čili
Domača salsa
4 žličke majoneze
1 žličko gorčice
1-2 žlički kisle smetane
1-2 žlički paradižnikove omake
Poper

Le kdo ne obožuje hamburgerjev? Zakaj pa jih ne bi pripravili kar doma? Sestavine bodo sveže, točno po vaših željah, tople v vaših ustih, vse skupaj pa bo zelo zabavno. In verjemite, v celotnem procesu se vam bodo cedile sline! Mi smo komaj počakali, da so bili končani, ko pa so bili, jih je zmanjkalo v manj kot 2 minutah.

Prvi korak: Priprava salse
Salsa bo poskrbela za pravi okus hamburgerja, hkrati pa bo prinesla še tisto dodatno sočnost, ki bo naredila vaše hamburgerje še rahlo bolj poželjive. Priprava je zelo enostavna. Vzemite manjšo posodo, vanjo dajte 4 žličke majoneze, 1 žličko gorčice, 1-2 žlički kisle smetane, 1-2 žlički slavne paradižnikove omake ter poprajte (po vašem okusu). Razmerje med sestavinami je načeloma prepuščeno vam, če imate zelo radi gorčico, seveda dodajte več gorčice! Omako lahko izboljšate z žličko konjaka, dodatno začinite pa s pekočo čili omako. Na koncu vse skupaj premešajte z žlico in voila, salsa je pripravljena!

POMEMBNO: salse ne solite, saj je soli dovolj že v samih sestavinah, dodana pa bo tudi kasneje, v samo meso.

Naslednjič kuhajte in uživajte brezplačno!

Picture
Picture
Luka S. iz Tacna

S sklenitvijo dopolnilnega preko našega portala dobite:

Picture
Drugi korak: Dodatki
Na vrsto prihaja drugi najpomembnejši del priprave vaših domačih hamburgerjev. Dodatki, ki bodo v njem, poleg omake (salse). Paradižnik, kumaro in rdečo čebulo narežite na tanke rezine, zeleno solato pa dobro operite, osušite in narežite na manjše trakove (da listi ne bodo povzročali problemov kasneje).
Tretji korak: Zagrabite meso
V tem koraku pa nad osrednji del, pleskavico. Oblikujte veliko kroglo, jo rahlo  sploščite, nato pa vanjo na vrhu naredite vdolbino. Vanjo dodajte 3-5 ščepov soli, poper. Drobno nasekljajte pol čebule ter 2-3 stroke česna. Namesto sekljanja jih lahko tudi zmiksate. Nasekljano čebulo in česen dodajte v vdolbino. Vse skupaj dobro  pregnetite, da se meso premeša z ostalimi sestavinami, navzame okusa in da se začimbe dodobra vtrejo vanj. Na koncu oblikujte 8 enakih kroglic, jih sploščite in iz njih naredite srednje velike pleskavice.
Četrti korak: Ne pozabimo na štručke
Da boste vaše hamburgerje pripeljali na naslednji nivo, dobro upoštevajte ta korak. Štručke prerežite na pol in jih popecite v razgreti ponvi (z notranjo stranjo navzdol). Da, tako enostavno je, naredi pa veliko razliko! Popecite jih toliko, da se naredi rjav rob ter da postane rahlo hrustljava.
Peti korak: Popecite meso in sestavite
Pripravite si dovolj veliko teflonsko ponev za 4 pleskavice, jo dodobra segrejte (toliko, da se začne že rahlo kaditi iz nje) in vanjo postavite 4 pleskavice. Pecite cca 3 minute na eni strani in jih obrnite. Pecite kakšno minuto, nato pa na vsako pleskavico dajte 1-2 rezini sira (odvisno od velikosti rezin). Pecite še cca 3 minute na močnem ognju, da se pleskavice dobro zapečejo ter da se sir stopi.
Medtem, ko se pleskavice pečejo pa se spravite nad štručke. Na zgornji in spodnji del štručke dajte po 1 žličko salse, nanjo položite solato, rezino paradižnika, kumare in čebule. Če imate radi pekoče, dodajte tudi čili. Tako, čaka vas le še zadnje dejanje, vzemite ponev s pleskavicami na katerih se je sir že privlačno stopil ter položite pleskavico na spodnji del štručke. Nanj postavite zgornji del in  ste pripravljeni. Ker imate do tu že precej vznemirjen želodec, se zna zgoditi, da krožnika s hamburgerjem niti ne boste prinesli do mize. Zagrizite in uživajte!

POMEMBNO: ponve nič ne naoljite, saj meso vsebuje dovolj maščobe, da se ne bo prijemalo
Končni korak

Zavarovanja | O nas | Splošni pogoji | Kontakt | Komentarji strank
​
sklenizavarovanje.si

Stranke o nas

"Nisem mogla verjeti, da je akcija resnična! Toliko daril za tako malo dela. Akcijo sem priporočila vsem svojim znancem!​" - Katja S. iz Logatca

Kontaktirajte nas

041 601 555
Želite biti prvi obveščeni o vseh popustih, novostih in ekskluzivnih akcijah?
Spletna stran (www.sklenizavarovanje.si - Arena Skupina d.o.o.) uporablja piškotke, zato da lahko vodimo lastno, agregirano statistiko obiska naše spletnih strani. Z nadaljevanjem brskanja po spletni strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu >>.

Vsebina spletne strani sklenizavarovanje.si je v lasti podjetja SCA d.o.o.,  Dolenjska cesta 242b, 1000 Ljubljana. Vsaka uporaba vsebine ali dela vsebine spletne strani sklenizavarovanje.si brez privoljenja lastnika ni dovoljena. Vsaka kršitev bo obravnavana na pristojnem sodišču


Copyright SCA d.o.o.

  • Prijavnica
  • Zavarovanja
    • Dopolnilno zdravstveno
    • Zavarovanje za tezje bolezni
    • Avtomobilsko zavarovanje
  • O nas
  • Novice
    • Prometna nesreca
    • Triki za prihranek pri zavarovanjih