Čokoladna pita z malinami
Nakupovalni listek
Čokolada, čokolada, čokolada! Kaj je še boljšega od čokolade? Čokolada z malinami. Idealna za nedeljsko crkljanje ob televiziji.
Prvi korak: Priprava mase za testo Vse sestavine za testo zgnetete v voljno testo. Testo zavijete v živilsko folijo in pustite počivati na hladnem mestu 3 ure (Čas počivanja lahko po potrebi skrajšate). NAMIG: Voljno testo dobite, če testo gnetete z ročnim mešalnikom, do takrat, ko se testo več ne lepi na notranjo stran posode |
Naslednjič kuhajte in uživajte brezplačno!S sklenitvijo dopolnilnega preko našega portala dobite: |
Drugi korak: V pečico!
Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija. Testo razvaljajte na velikost pekača za pite, tako da seže do roba (26 cm) ter obložite z njim pekač. Večkrat prebodite z vilicami, obložite s peki papirjem in obtežite s keramičnimi kroglicami za slepo pečenje oz. suhim fižolom ter pecite 10 minut. Potem odstranite kroglice za slepo pečenje in pecite še 15 min. Če se začne rob preveč peči, pokrijte pekač s peki papirjem.
Pečeno testo vzamete iz pečice in pustite da se ohladi. Po želji testo vzamete iz pekača.
Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija. Testo razvaljajte na velikost pekača za pite, tako da seže do roba (26 cm) ter obložite z njim pekač. Večkrat prebodite z vilicami, obložite s peki papirjem in obtežite s keramičnimi kroglicami za slepo pečenje oz. suhim fižolom ter pecite 10 minut. Potem odstranite kroglice za slepo pečenje in pecite še 15 min. Če se začne rob preveč peči, pokrijte pekač s peki papirjem.
Pečeno testo vzamete iz pečice in pustite da se ohladi. Po želji testo vzamete iz pekača.
Tretji korak: Priprava nadeva
Za nadev nad soparo stopite čokolado. Posoda v kateri je čokolada se ne sme dotikati vode, ki vre pod njo. Creme fraiche/smetano segrevajte skoraj do vretja in nato vlijte v stopljeno čokolado. Dodajte še maslo, narezano na majhne koščke in mešajte, da se raztopi.
Za nadev nad soparo stopite čokolado. Posoda v kateri je čokolada se ne sme dotikati vode, ki vre pod njo. Creme fraiche/smetano segrevajte skoraj do vretja in nato vlijte v stopljeno čokolado. Dodajte še maslo, narezano na majhne koščke in mešajte, da se raztopi.
Končni korak: Ohlajanje
Po pečenem testu razporedite zmrznjene/sveže maline in prelijte s čokoladno maso. Pita se mora ohlajati 30 minut, nato pa je potrebno počakati še dodatno uro, da se nadev dovolj strdi za rezanje.
Po pečenem testu razporedite zmrznjene/sveže maline in prelijte s čokoladno maso. Pita se mora ohlajati 30 minut, nato pa je potrebno počakati še dodatno uro, da se nadev dovolj strdi za rezanje.