Bananin kruh z jogurtom in jabolkom
Nakupovalni listek 230g moke
1 pecilni prašek ½ žličke soli 2 jajca 2 ZELO zreli banani 1 jabolko 50g sladkorja 2 žlici medu 150g navadnega jogurta Žlička cimeta Bananin kruh, kaj pa je to? Še posebej, ker ima tudi jabolko... Ne bi potem moral biti jabolčno bananin kruh? Malo za šalo, malo za res, recept je sila enostaven, dodali pa smo jabolka, saj jih je letos v izobilju (plus, kdaj pa kdaj se v gospodinjstvu zgodi, da glavne sestavine zmanjka, tako da smo želeli pokazati idejo, kako jo nadomestiti in s tem morda celo izboljšati okus).
Prvi korak: Pripravite suhe sestavine Presejete moko, dodajte pecilni prašek in polovico žličke soli. Narahlo premešajte. NAMIG: namesto pirine lahko uporabite katerokoli moko, z vsako bo kruh odličen! |
Naslednjič kuhajte in uživajte brezplačno!S sklenitvijo dopolnilnega preko našega portala dobite: |
Drugi korak: vključimo še "mokre" sestavine
V posodi zmečkajte banani, dodajte olupljeno in naribano jabolko, sladkor in jogurt. NAMIG: Kes so sladke že same banane, lahko tisti, ki ste malo manj sladkosnedi, ali pa pazite na kalorije, sladkor tudi izpustite.
V drugi posodi razžvrkljajte jajci in med ter dodajte bananini mešanici. Vse dobro premešajte.
POMEMBNO: Pomembno je, da so banane res zelo zrele, saj so tako bolj sladke in ima pecivo bolj poln okus.
Tretji korak: Premešajte in specite
Na koncu dodajte še suhe sestavine. Ko so sestavine dobro povezane, jih prelijte v pekač (mi smo uporabili pekač za kolače oziroma potico, navadno je pekač podolgovat in meri približno 35x16cm) in pecite od 40-50 minut pri 180 stopinj C.
V posodi zmečkajte banani, dodajte olupljeno in naribano jabolko, sladkor in jogurt. NAMIG: Kes so sladke že same banane, lahko tisti, ki ste malo manj sladkosnedi, ali pa pazite na kalorije, sladkor tudi izpustite.
V drugi posodi razžvrkljajte jajci in med ter dodajte bananini mešanici. Vse dobro premešajte.
POMEMBNO: Pomembno je, da so banane res zelo zrele, saj so tako bolj sladke in ima pecivo bolj poln okus.
Tretji korak: Premešajte in specite
Na koncu dodajte še suhe sestavine. Ko so sestavine dobro povezane, jih prelijte v pekač (mi smo uporabili pekač za kolače oziroma potico, navadno je pekač podolgovat in meri približno 35x16cm) in pecite od 40-50 minut pri 180 stopinj C.
Končni korak: Na krožnik!
Kolač prevrnite na okrogel krožnik ali leseno rezalno ploščo in ga narežite. Za piko na 1 lahko doda žlico stepene sladke smetane, sladoled ali pa kos preden ga postrežete preprosto samo posujte s kokosom.
Kolač prevrnite na okrogel krožnik ali leseno rezalno ploščo in ga narežite. Za piko na 1 lahko doda žlico stepene sladke smetane, sladoled ali pa kos preden ga postrežete preprosto samo posujte s kokosom.